Kedves Látogató!

Ezen az oldalon hazai erdészetekből kiválogatott egyedi faanyagok gyűjteményét találod, melyek olyan különleges rajzolattal, alakkal, erezettel rendelkeznek, amik egyedivé teszik őket. Általánosságban elmondható, hogy a honlapunkon talált faanyagok nagyon öreg –többnyire 100 évnél is idősebb- fák feldolgozásának eredményeként kerülhettek ide.

A termékeink története az erdészetben kezdődik, ahol a kivágásra jelölt és engedélyezett fákat termelik ki.  Ezután egy 3-5 éves természetes száradási folyamat következik, amit 30-90 napos, úgynevezett műszárítással fejezünk be. Ebben az utolsó fázisban a faanyag szabályozott körülmények között, pontosan beállított hőmérséklet és páratartalom mellett nyeri el a végleges kiszáradt állapotát, ami garantálja a későbbi felhasználhatóságot.

Esetünkben a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy a több 10, vagy akár több 100 hekátros (kisebb város méretű) erdőkben kell megtalálnunk azokat a kivételes faanyagokat, melyek rendelkeznek ezekkel a különleges megjelenési formákkal és mozgalmas rajzolatokkal.

Célunk, hogy a leendő vásárlóinknak olyan faanyagokat biztosíthassunk, mellyel egyedivé és különlegessé varázsolhatják életterüket.